Friday, November 13, 2009

Kodutöö 2



Grupiliikmed: Maret Mõis, Liina Polluks, Lia Valdek, Ketlin Hiob, Hille Karu.

Õpimaastiku ehk õpikeskkonna roll õppimises. Õpikeskkond peab võimaldama luua uusi tähendusi (teadmisi), suhelda ja töötada koos teiste õppijatega, jagada informatsiooni, saavutada ühtekuuluvustunne, kehtestada koostööks vajalikke reegleid ja võtta omaks uusi rolle.

Grupi õpimaastik:
* Meie õpimaastiku eesmärgiks on toetada õpetajat tema püüdlustes saada heaks pedagoogiks, ammutades ideesid teistelt õpetajatelt ja jagades oma pedagoogilisi kogemusi.
* Õpimaastiku ülesehituse ja täiendamise käigus peaks lõpptulemusena valmima õpetaja interaktiivne nipinurk. Meie grupi puhul oli esimeseks teemaks praktika eelsed, järgsed ja aegsed tegevused.
* Õpimaastik kujutab endast grupiliikmete blogide kogu, mis on omavahel ühendatud generaatori (pageflake’i) abil, mis annab lihtsa ja selge ülevaate uuendustest. RSS-ga on võimalik tellida uuendusi e-mailile.

Grupitegevused:
* Esmased mõtted grupitööst saadeti e-mailiga grupile laiali läbimõtlemiseks ja täiendusteks. Seejärel toimus mitu MSNi konverentsi. Nende käigus püstitati eesmärgid, arutati läbi grupitegevused, jaotati ülesanded omavahel ära.
* Blogi esimeseks sissekandeks otsustati teha praktika tarbeks loodav eneseanalüüs vabas vormis.
* Postitus avalikustati grupile loodud Pageflake’i lehel, mida grupi liikmed said kätte RSSi kaudu ja ka e-mailile.
* Grupi liikmetel oli võimalik üksteise postitusi lugeda, kommenteerida.

Õpileping:
* Eesmärgid: Harjutada grupitöö tegemist sotsiaalse tarkvara abil.
Luua raamistik, kus õpetajad saaksid e-keskkonnas vahetada kogemusi ning teadmisi praktika kulgemise jms kohta.
* Vahendid
Suhtlemine: MSN; Skype; e-mail
Skeemid: MS Visio, www.mind42.com
Publitseerimine: blogger.com; pageflakes.com
* Strateegiad: Eesmärkide ühine püstitamine ja läbiarutamine; ülesannete selgitamine ja jagamine; tagasisine andmine; ühise töö esitamine.
* Hindamine: Rühmatöö tulemi hindamisel lähtume suhtlemise sujumisest: kas kõik tulid võrdselt kaasa, kas töö jaotus võrdselt, kes olid aktiivsemad ja kes passiivsemad.
Väljundi hindamisel võtame aluseks selle, kas tegevused olid piisavalt põhjendatud just selle õpimaastiku jaoks.

Grupiliikmete blogid:
Maret Mõis:http://maneron.blogspot.com
Liina Polluks http://liinapoll.blogspot.com/
Lia Valdek http://liaval-e-ope.blogspot.com
Ketlin Hiob http://ketlinhiob.blogspot.com
Hille Karu http://karhu2000.blogspot.com

8 comments:

  1. Skeem on hästi väljamõelnud. Gruppi esindus oli väga põhjalik, kõik küsimused leidsid oma vastused. Pageflakes koht võin öelda, et see on väga hea vahend erinevatelt saitidelt info kuvamine. 10p

    ReplyDelete
  2. Grupp 4. Kasulik idee, tubli! Usun, et seda võiks teoreetiliselt kasutada küll..kuigi kas ka reaalselt selleks aega jääb õppimise kõrvalt, eks see oleneb
    muidugi inimesest endast.(9p)

    ReplyDelete
  3. Grupp 6.
    Oma tööd hindame 10 punktiga, sest kõik, mis kirja sai pandud on läbi tehtud ja töötab :) Kõik töötasid kenasti kaasa ja olid usinad kommenteerima üksteie tööd. Ülesannete jaotamisel said kõik teha just seda tööd, mis neile kõige paremini meeldis. Esitlusl esinesime ka koos. Tekkis tõeline rühamavaimu tunne. Tore oli üksteist paremini tundma õppida!

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Meie grupi (2) keskmiseks hinnanguks kujunes 9,6p

    Väga hästi kirjutatud, kasutatud on erinevaid vahendeid grupitöö tegemiseks ja on näha, et grupitöö sujus. Skeem on lihtne. Võibolla oleks võinud rohkem välja tuua ühistöö osa, sest hetkel on rõhutatud pigem igaühe panusele grupis. Õpileping on selgelt ja hästi sõnastatud.

    ReplyDelete
  6. Idee on hea ja perspektiivikas. Tööst ülevaate saamise tegi raskeks see, erinevad töö osad olid erinevates blogides. Kuid samas on näha kõigi panus.
    Skeemi kohta tekkis küsimus, et kui kõik õpetajad saavad tellida teiste õpetajate blogide muudatustest RSS-iga teateid e-mailile, siis kellele on mõeldud PageFlakes?
    Grupp 9 punktide aritmeetiline keskmine on 7,8

    ReplyDelete
  7. Igati rahul. 10 p.
    Tervitades,
    Terje

    ReplyDelete
  8. Kuidas hindab grupp ise oma tööd ja saavutusi? Ei ole suutnud teie endi hinnangut oma tööle kuskilt leida...
    Terje

    ReplyDelete